2008. godina na NLP Institutu: Mnogo toga se desilo „po prvi put“

2008. godina na NLP Institutu: Mnogo toga se desilo „po prvi put“

Naš NLP Institut ispratio je 2008. godinu gostovanjem nemačkog NLP trenera i coach-a Markus-a Röder-a iz Kelna, koji je polaznicima Coaching Akademije održao treći modul edukacije na temu Inner Journey. Njegov program zasnovan je na jedinstvenim coaching metodama, uz pomoć kojih će ubuduće naši coach-evi moći da pomognu svojim klijentima.

Ali, za nama je duga godina u koju je stalo još mnogo divnih treninga, gostovanja i sertifikacija…

Krenimo redom!

Prvi NLP Masteri u Srbiji

Naši NLP Masteri su u januaru završili teorijski deo edukacije i predstavili svoje masterske projekte, a onda smo svi zajedno uz karaoke i slavljeničko raspoloženje dočekali ponoć.

Istog meseca imali smo priliku da ugostimo Ivana Petrića, NLP Trenera iz Zagreba koji je bio gost na NLP Master Plus treningu i radio je sa polaznicima modul u kome su naučili kako praktično i u svrhu svog posla da primene metafore, hipnotičke govorne obrasce (Miltonov Model) i tehniku Slight of Mouth (spretna usta).

Krajem januara, na poziv dekana Katedre za slavistiku Univerziteta u Tibingenu, Slavica osnivač NLP Instituta održala je dvodnevni NLP trening na nemačkom jeziku za studente. Trening je održan u okviru vannastavnih aktivnosti ove katedre gde se studentima nude korisni sadržaji, koji nisu obuhvaćeni obavezanim programom studija.

Već 8. i 9. februara održan je prvi NLP Starter ove godine sa polaznicima iz Beograda ali i Novog Sada, Podgorice, Skoplja, Banja Luke…

Prva edukacija za Wingwave Coach-eve

Drugi modul NLP Practitioner edukacije održan je dve nedelje nakon NLP Starter-a, a naši polaznici su pored trenera, imali i podršku asistenata, među kojima su bili i naši NLP Masteri koji će uskoro ispuniti sve propise AINLP kako bi stekli međunarodno priznat sertifikat.
U martu je takođe po prvi put u našoj zemlji održana edukacija za Wingwave coach-eve, a naši polaznici su imali priliku da uče od Nade Kaiser, akreditovanog trenera iz Štutgarta. Polaznici su dobili sertifikate Besser Siegmund Instituta iz Hamburga koji je jedini nosilac prava za ovu metodu.

U martu 2008. imali ste priliku i da čitate izuzetno koristan feljton na portalu eKapija novinarke Jelene Jovanović, koja je sa Slavicom Squire razgovarala o NLP-u.

Sve tekstove možete naći putem ovih linkova:

NLP Starter i u Makedoniji

NLP Institut je u saradnji sa trening centrom “Ksantika” iz Skoplja 2. i 3. maja održao prvi NLP Starter u Makedoniji. Poslovni ljudi iz poznatih makedonskih kompanija su imali mogućnost da se upoznaju sa veštinama i tehnikama NLP-a.

Sredinom maja polaznici NLP Master edukacije organizovali su skup u prirodi u blizini Gornjeg Milanovca. U međuvremenu je većina od njih ispunili obaveze vezane za praktični deo sertifikacije i tom prilikom su u lepoj neformalnoj atmosferi dobili međunarodno priznate sertifikate, prve u našoj zemlji. Prvi NLP Masteri su svoj sertifikat proslavili uz šampanjac. Većina je odlučila da nastavi edukaciju na NLP Institutu, a neki od njih će nastaviti školovanje na prestižnim NLP Institutima u Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Slavica Squire je održala Sales Academy edukaciju za zaposlene Wiener Städtische Osiguranja u okviru grupacije Vienna Insurance Group, u pet modula raspoređenih u termine tokom cele godine, od kojih tri tokom leta.

20. i 21. juna održan je još jedan NLP Starter, a zatim i prvi letnji intenzivni NLP Practitioner.

Trening je održan u periodu od dve nedelje, tokom kojih su vredni polaznici svakog dana radili na svojoj budućnosti po osam sati.

Vredno smo nastavili i u septembru, kada je od 5. do 9. održan prvi modul naše Coaching Professional edukacije pod nazivom Energy Balanced Coaching, koji je održao širom sveta cenjeni NLP trener iz Sjedinjenih Američkih Država i stručnjak na polju coachinga Tom Best, koji svojom saradnjom sa našim NLP Institutom postavlja kvalitet naših treninga na najviši svetski nivo. Imali smo veliku radost ovoga puta da među nama budu i polaznici iz drugih zemalja: dvoje iz Mađarske, dvoje iz Nemačke i jednu iz Makedonije.

Tom Best bio je naš gost i 12. i 13. septembra na prvom modulu treće po redu NLP Master edukacije. Bio je to poseban vikend, jer je edukacija održana na katamaranu na Savi.
Već sledećeg meseca počeo je jesenji NLP Practitioner, kao i drugi modul Coaching Professional-a koji je održao čuveni Lucas Derks iz Holandije, tvorac The Social Panorama Modela.

Druženje sa svetski poznatim trenerima nastavili smo i u novembru, u okviru trećeg modula, kada su nam Renata Schiffler i Helder Amarante iz Brazila održali trening na temu emocionalnog coaching-a, a kao što smo već na početku rekli, godinu smo završili uz Markusa Rödera i njegov Inner Journey.

A ako biste želeli da nam se pridružite, prijavite se za neku od naših edukacija putem ovog linka.